11. jan, 2022 | August, Juli, Sommer

Sommerfuglefodring

Ligesom man fodrer fugle, kan man faktisk også fodre sommerfugle! Det kræver bare noget lidt andet foder….

Vidste du, at nogle sommerfugle trækker ligesom fuglene? De kan faktisk komme ret langt væk fra. Nogle helt fra Sydeuropa, hvor de kan bruge flere generationer på at nå op til os. Særligt i juli, august og lidt ind i september kommer der sommerfugle her på træk, og blander sig med de lokale sommerfugle. Det er derfor et rigtig godt tidspunkt at finde frugter, honning, rødvin og sukker frem til haven! Sommerfugle elsker sukkerholdige, gærede frugter til at stikke snablen i.

Materialer: Rødvin, klude, sirup eller sukker, vandmelon, banan (eller andre overmodne frugter)

Rødvinssnore: Lav en god blanding af 50/50 rødvin og sirup og hæld på en dunk. Klip strimler af klude og dyp dem i blandingen, inden de hænges på træer eller buske i haven. I stedet for sirup kan man også bruge almindelig sukker, men da skal blandingen varmes op. Gem dunken til senere brug ude i skuret, jo mere det gærer jo bedre. Dyp gerne kludene løbende, specielt om morgenen og over middag.

Vandmelonshoveder: Skær cirkler af vandmeloner og hæng dem i havens træer og buske. Lad dem hænge også selvom de mister væske og krøller sammen efter få dage.

Bananbåde: Skær bananerne på langs i fire stykker og hæng dem op.

I kan også bruge andre frugter som blommer og æbler. Skær dem op i halve og lad dem rådne. De skal gære lidt, før de bliver interessante for sommerfuglene.

Arter (de almindelige)

Det er ikke alle sommerfugle, der er interesseret i det, vi fodrer med, de holder sig til blomster, men mange af de lidt større sommerfugle er helt vilde med det! Her er nogle af de sommerfuglearter, der vil elske at blive fodret i haven.
(Fotos: Jørgen Kabel & Skagen Fuglestation)

Admiral

Dagpåfugleøje

Nældens Takvinge

Arter (de lidt sjældnere)

Det Hvide C

Skovrandøje

Tidselsommerfugl

Sørgekåbe

Få tips til hvordan Jørgen fodrer sommerfuglene i sin have