Sommerens aktiviteter

De fleste fugle er nu holdt op med at synge, fordi de har travlt med at ruge æg og opfostre unger. For nogle få arter er “efteråret” allerede begyndt. I begyndelsen af juni trækker vadefugle, som har været helt i Arktis for at lægge æg, tilbage mod Sydeuropa og Afrika. I Danmark holder de pause for at spise sig fede, så de har energi til at flyve resten af det lange træk. I løbet af juni og juli har de fleste fugle fået unger. Nogle har lagt et nyt kuld æg, og andre er gået i gang med at skifte deres fjerdragt, som efter et helt år er ved at være godt slidt. Fuglenes efterår begynder først for alvor i august, hvor alle de fugle, som skal nå til Afrika inden vinteren, forlader Danmark.

Most Wanted – Juni

Fuglekiggere har ofte nogle særlige arter, de rigtig gerne vil se, når de skal på tur. En sådan art kalder de en “target art”. Vi efterlyser derfor hver måned en Most Wanted art, som I selv kan prøve finde derude i naturen.

læs mere

Most Wanted – Juli

Fuglekiggere har ofte nogle særlige arter, de rigtig gerne vil se, når de skal på tur. En sådan art kalder de en “target art”. Vi efterlyser derfor hver måned en Most Wanted art, som I selv kan prøve finde derude i naturen…

læs mere

Fugleur

Tag ud og sig godmorgen til de forskellige fuglearter og lav dit eget fugleur.

læs mere

Sommerfuglefodring

Ligesom man fodrer fugle kan man faktisk også fodre sommerfugle! Det kræver bare noget lidt andet foder….

læs mere

Rejsekort

Hvor flyver fuglene hen, når det bliver efterår? Tag med dem på deres rejse!

læs mere

Fuglestratego

Fugle, strategi, bevægelse og holdånd er temaerne i denne leg, hvor to hold kæmper om point.

læs mere

Fjersamling

FjersamlingNår du går en tur på stranden, i skoven eller andre steder i...

læs mere