17. okt, 2022 | Januar, Vinter

Most Wanted – Januar

Fuglekiggere har ofte nogle særlige arter, de rigtig gerne vil se, når de skal på tur. En sådan art kalder de en “target art”. Vi efterlyser derfor hver måned en Most Wanted art, som I selv kan prøve finde derude i naturen.

Vi vil hjælpe jer ved at beskrive artens størrelse, udseende og levested med en plakat, som I kan printe og tage med jer ud.

Print plakaten og prøv om I sammen med børnene kan finde januar måneds ”Most Wanted” fugleart! Månedens fugl denne gang, har vi valgt skal være Sjaggeren

Denne store drosselfugl er der ikke mange af om sommeren, men nu her i vinter er der kommet mange flokke af sjaggere til Danmark nord fra. Flokkene kan særligt ses i det åbne land i jagt efter bær.

Arten kendes i flugten bl.a. på den lysegrå overgump og hoved i kontrast til den brune ryg. Undervingen er hvid, og på brystet er den gullig med sorte striber. Man kan ofte høre den kalde ”sjak-sjak-sjak”, hvilket også har givet den sit danske navn.

Sjaggeren kan til tider også findes i haverne, hvor den godt kan lide æbler. Måske I er heldige at få månedens fugl hjem i haven, hvis I lægger æbler ud?