11. jan, 2022 | December, Vinter

Most Wanted – December

Fuglekiggere har ofte nogle særlige arter, de rigtig gerne vil se, når de skal på tur. En sådan art kalder de en “target art”. Vi efterlyser derfor hver måned en Most Wanted art, som I selv kan prøve finde derude i naturen.

Vi vil hjælpe jer ved at beskrive artens størrelse, udseende og levested med en plakat, som I kan printe og tage med jer ud.

Print plakaten og prøv om I sammen med børnene kan finde december måneds ”Most Wanted” fugleart! Månedens fugl denne gang, har vi valgt skal være Gulspurven. Vi kender gulspurven fra om foråret og sommeren, når den sidder i toppen af en busk og tæller til ”en, to, tre, fire, fem, seks syyyyv”.

De gulspurve, som bliver i landet om vinteren, samler sig i flokke i søgen efter korn og frø på jorden, som de kan spise, nu hvor mange af insekterne er borte. Det betyder også at de om vinteren kan findes på foderpladser nærmere byområderne. Måske I kan være heldige at lokke månedens fugl hjem til foderbrættet? Husk at hunnerne ikke er så gule som hannen på billedet.