11. jan, 2022 | August, Sommer

Most Wanted – August

Fuglekiggere har ofte nogle særlige arter, de rigtig gerne kunne tænke sig at se, når de skal på tur. En sådan art kalder de en “target art”. Vi efterlyser derfor hver måned en Most Wanted art, som I selv kan prøve at finde derude i naturen.

Vi vil hjælpe jer ved at beskrive artens størrelse, udseende og levested med en plakat, som I kan printe og tage med jer ud.

Dette måneds Most Wanted fugleart har vi valgt skal være Sortstrubet bynkefugl! En lille fugl der før var meget sjælden, men som nu yngler mange steder langs især den jyske vestkyst og nordkysten af Sjælland, men kan også findes ved heder indlands. I august flyver ungerne fra reden og fodres af forældrene, hvorfor denne måned kan være særlig god til at finde sortstrubet bynkefugle. For mere hjælp til at finde arten kan du på Dofbasen se, hvilke steder arten er set for nyligt.

Lykkedes det jer at finde dette måneds Most Wanted? I videoen nedenfor kan du se, hvordan det gik naturvejlederen, da han var på udkig efter den sortstrubede bynkefugl.